D ' o r a p e n t r u s ă n ă t a t e

D’ORA PENTRU HIDRATARE DE CALITATE

D E L A R E Z I D U U L S E C L A P H - U L A N T I - Î M B Ă T R Â N I R E

Cu un consum din ce în ce mai mare de apă îmbuteliată în ultimii ani, este posibil să asistăm la o conștientizare crescândă a importanței unei hidratări adecvate pentru bunăstarea organismului.

Dar nu este întotdeauna ușor să recunoști tipul de apă care se potrivește cel mai bine cu exigenţele fiecăruia dintre noi.

Pentru a promova o nouă cultură de a bea și a încuraja o alegere din ce în ce mai informată a tipului de apă, atât pe baza caracteristicilor sale chimico-fizice, cât și organoleptice, D’ORA este promotorul proiectului „Water like Wine”, o inițiativă importantă de sensibilizare a consumatorilor pentru un consum conștient.

Nu este ușoară orientarea între numeroaselor ape de pe piață…

 

S P R E C E A P Ă S Ă T E O R I E N T E Z I ?

SEMAFOR ROȘU PENTRU NITRAȚI, SEMAFOR VERDE
PENTRU APELE ALCALINE

1. Doi litri de apă pe zi, pentru a o „sorbi” ca pe un bun vin:

Apa este principala componentă chimică a corpului nostru; ajută la purificarea organelor vitale de toxine, transportă substanțele nutritive către celule, reglează temperatura corpului. Dar cât ai nevoie să bei? Este recomandabil să beți cel puțin 3 litri pe zi pentru bărbați și 2 pentru femei, sorbită cu înghițituri mici, la fel ca un vin bun.

Un sfat în plus: adevăratul lux este de a vă răsfăţa întotdeauna calitativ, așa cum se întâmplă cu D‘ORA. A învăța cum se apreciează gustul și textura fiecărei ape va face fiecare înghițitură mai plăcută.

Oferă-ți 5 minute de relaxantă plăcere cel puțin odată pe oră.

2. Reziduul sec, cartea de identitate a apei:

Reziduul fix este parametrul care indică conținutul sărurilor dizolvate după evaporarea a 1 litru de apă la 180 de grade, determinând caracterul unic al unei ape sau al „terroir-ului”.

Pe piață există patru tipuri de apă clasificate în funcție de reziduul sec: minim mineralizată, în care reziduul fix nu depășește 50 mg/litru; oligominerală, cu un reziduu sec mai mic de 500 mg/litru; mediu – mineralizată cu un reziduu sec între 500 și 1500 mg/litru. Și, în cele din urmă, există apă bogată în săruri, cu un reziduu sec mai mare de 1500 mg / litru, care trebuie băută de preferință sub supraveghere medicală.

Un sfat în plus: conform Ordinului Internațional al Biologilor, apele cu conținut mineral scăzut care au un reziduu sec între ± 200 și ± 300 mg/litru pot fi considerate optime. Ape care nu sunt nici prea bogate, nici prea sărace în săruri minerale.

D‘ORA Gold & Silver Water, cu reziduul sec de 196 mg/l, reprezintă echilibrul perfect al sărurilor minerale și, prin urmare, este apa ideală de băut.

3. pH-ul:

pH-ul este esențial pentru echilibrul sângelui și starea noastră de bine, iar apa și alimentele alcaline sunt cruciale pentru menținerea acestui echilibru. 

Adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate poate asigura acest echilibru fără a fi nevoie de sisteme tampon. 

Alimentele alcaline și apa au un rol important în lupta împotriva acidozei metabolice, pot reduce riscul de carii dentare la copii și pot îmbunătăți performanța sportivă. 

De exemplu, D‘ORA Gold & Silver Water, cu un pH de 8+, oferă un echilibru mineral excelent și un pH alcalin natural, fiind potrivit pentru toate vârstele și stilurile de viață.

4. De la nitrați la nitriți, prevenirea trece începând cu consumul conștient:

În sine inofensive pentru oameni, nitrații, în anumite condiții, se pot transforma în nitriți, care prin legarea de hemoglobină, proteina din sânge care transportă oxigenul, reduce transportul oxigenului către țesuturi. Mai mult, capacitatea nitriților de a se combina cu aminele, compușii organici care se găsesc în principal în alimentele proteice, generează substanțe cancerigene numite nitrostamine.

În apa D‘ORA Gold & Silver Water concentrația de nitrați este de 4,5 mg pe litru, adică de 10 ori sub nivelul admis de lege. Legislația care reglementează apele minerale admite o limită de 45 mg/l și sugerează valori sub 10 mg/l pentru copii și gravide. Din acest motiv, apa D‘ORA Gold & Silver Water este ideală atât pentru femeile însărcinate, cât și pentru copii.