D’ORA pentru sănătate

Hidratare de calitate: de la reziduul sec la pH-ul anti-îmbătrânire

Cu un consum din ce în ce mai mare de apă îmbuteliată în ultimii ani, este posibil să asistăm la o conștientizare crescândă a importanței unei hidratări adecvate pentru bunăstarea organismului.

Dar nu este întotdeauna ușor să recunoști tipul de apă care se potrivește cel mai bine cu exigenţele fiecăruia dintre noi.

Pentru a promova o nouă cultură de a bea și a încuraja o alegere din ce în ce mai informată a tipului de apă, atât pe baza caracteristicilor sale chimico-fizice, cât și organoleptice, D’ORA este promotorul proiectului „Water like Wine”, o inițiativă importantă de sensibilizare a consumatorilor pentru un consum conștient.

Nu este ușoară orientarea între numeroaselor ape de pe piață…

Cum să te orientezi?

Semafor roșu pentru nitrați, semafor verde pentru apele alcaline

„Do’s” și „Don’s” pentru alegerea celei mai potrivite ape în funcţie de diferitele necesităţi:

1. Doi litri de apă pe zi, pentru a o „sorbi” ca pe un bun vin:

Apa este principala componentă chimică a corpului nostru: ajută la purificarea organelor vitale de toxine, transportă substanțele nutritive către celule, reglează temperatura corpului. Dar cât ai nevoie să bei? Este recomandabil să beți cel puțin 3 litri pe zi pentru bărbați și 2 pentru femei, sorbită cu înghițituri mici la fel ca un vin bun.

Un sfat în plus: adevăratul lux este de a vă răsfăţa întotdeauna calitativ, așa cum se întâmplă cu D‘ORA. A învăța cum se apreciează gustul și textura fiecărei ape va face fiecare înghițitură mai plăcută.

Oferă-ți 5 minute de relaxantă plăcere cel puțin odată pe oră.

2. Reziduul sec, cartea de identitate a apei:

Reziduul fix este parametrul care indică conținutul sărurilor dizolvate după evaporarea a 1 litru de apă la 180 de grade, determinând caracterul unic al unei ape sau al „terroirului”.

Pe piață există patru tipuri de apă clasificate în funcție de reziduul sec: minim mineralizată, în care reziduul fix nu depășește 50 mg/litru; oligominerală, cu un reziduu sec mai mic de 500 mg/litru; mediu – mineralizată cu un reziduu sec între 500 și 1500 mg/litru. Și, în cele din urmă, există apă bogată în săruri, cu un reziduu sec mai mare de 1500 mg / litru, care trebuie băută de preferință sub supraveghere medicală.

Un sfat în plus: conform Ordinului Internațional al Biologilor, apele cu conținut mineral scăzut care au un reziduu sec între ± 200 și ± 300 mg/litru pot fi considerate optime. Ape care nu sunt nici prea bogate, nici prea sărace în săruri minerale.

D‘ORA, cu reziduul sec de 196 mg/l, reprezintă echilibrul perfect al sărurilor minerale și, prin urmare, este apa ideală de băut.

3. pH-ul:

PH-ul este o scară de măsurare a acidității sau alcalinității (bazicității) unei soluții și, prin urmare, a sângelui nostru. Menținerea unui pH echilibrat este o condiție fundamentală pentru bunăstarea noastră.

În acest sens, apa și alimentele alcaline, adică cele care au un pH mai mare de 7 (în jur de 8), pot fi aliați veritabili.

O dietă sănătoasă, împreună cu un stil de viață corect, ne ajută să ne simțim mai bine, fără a recurge la sisteme tampon.

Alimentele alcaline și apa au o funcție importantă în combaterea acidozei metabolice.

Apa alcalină poate reduce formarea cariilor dentare la copii.

Apa alcalină este utilă în sport deoarece determină o performanță sportivă mai bună.

Astăzi putem verifica că, la baza piramidei alimentare, pilaştrii bunăstării noastre sunt apa și sportul.

Legătura dintre pH, dieta echilibrată și bunăstare este metabolismul, care este ansamblul proceselor prin care corpul nostru este capabil să folosească ceea ce ingerează pentru a-și satisface nevoile vitale. Pentru buna funcționare a metabolismului nostru este necesar să se mențină echilibrul acido-bazic.

Cu un pH de 8+, D‘ORA este o apă cu un echilibru mineral excelent și un pH natural alcalin, potrivită pentru toate vârstele și stilurile de viață.

4. De la nitrați la nitriți, prevenirea trece începând cu consumul conștient:

În sine inofensive pentru oameni, nitrații, în anumite condiții, se pot transforma în nitriți, care prin legarea de hemoglobină, proteina din sânge care transportă oxigenul, reduce transportul oxigenului către țesuturi. Mai mult, capacitatea nitriților de a se combina cu aminele, compușii organici care se găsesc în principal în alimentele proteice, generează substanțe cancerigene numite nitrostamine.

În apa D‘ORA concentrația de nitrați este de 4,5 mg pe litru. Legislația care reglementează apele minerale admite o limită de 45 mg/l și sugerează valori sub 10 mg/l pentru copii și gravide.