Apa D'ora

Cu mult timp înainte ca antibioticele moderne să fie dezvoltate, argintul coloidal a fost folosit ca  remediu universal pentru a combate infecțiile și bolile.

Recent, argintul coloidal a cunoscut o renaștere a popularității și este din ce în ce mai apreciat. Există o nevoie din ce în ce mai mare de a îmbunătăți capacitatea noastră de luptă antibacteriană și imunitatea per ansamblu, având în vedere incidența în creștere a rezistenței la antibiotice și apariția de noi agenți patogeni virulenți. Infecțiile bacteriene rezistente la medicamente, greu de tratat, i-au determinat pe clinicieni să revizuiască utilizarea antimicrobienelor. Astfel, argintul coloidal devine din ce în ce mai utilizat și mai apreciat.

De ce apreciem atât de mult argintul coloidal?

Pentru că este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale cu efect împotriva a peste 650 de organisme patogene.

Cum poate fi utilizat foarte argintul coloidal în mod simplu și foarte plăcut?
O varianta este să cumpărați din farmacii argint coloidal la sticluțe. Acesta se obține prontr-un proces chimic de electroliză si este disponibil in diverse concentrații.

O sursă naturală de argint și aur coloidal este apa de izvor D`ORA, care conține  o cantitate însemnata de argint coloidal (34 micrograme/L) si aur coloidal (4 micrograme/L), conform masuratorilor efectuate de institutul ICOA Cluj Napoca

Ce este argintul coloidal?

Argintul coloidal constă din particule minuscule de argint într-o bază de particule dispersate. Se numeşte coloid orice particulă cu dimensiunea cuprinsă între 1 şi 500 nm (nanometri). Argintul coloidal are un spectru larg de acţiune de eliminare a virusurilor, bacteriilor, paraziţilor şi ciupercilor microscopice care intră în contact cu el.Interesant! Știați că…

 

  • Argintul era deosebit de apreciat pentru proprietățile curative încă din antichitate? Hipocrate, părintele medicinei, cel pe care îl respectăm azi inclusiv prin jurământul medicilor, scria despre proprietățile curative ale argintului și ionilor de argint pentru sănătate și mai ales pentru imunitatea organismului.

  • Înainte de inventarea frigiderului, era o practică obișnuită să se pună o monedă de argint în diverse recipiente precum conservant, deoarece se știa că argintul previne proliferarea bacteriilor și a altor organisme nedorite. Datând din cele mai vechi timpuri, argintul era, de asemenea, un remediu popular pentru a opri răspândirea bolilor.

  • Înainte de apariția penicilinei, în toate spitalele din lume argintul coloidal era folosit pe scara largă pe post de bactericid. Totodată, argintul a fost folosit intensiv în timpul celor doua conflagrații mondiale, atât pentru a preveni cât și pentru a combate infecțiile răniților.

  • Astăzi, cu scop preventiv, apa D`ORA este deosebit de apreciată ca prevenție în caz de: enterite, colite, pancreatite, diabet zaharat, etc. Apa conferă efecte deosebite și la nivel bioenergetic.


Studii științifice și cercetări privind efectele argintului coloidal


O echipă condusă de James Collins, inginer biomedical la Universitatea Boston din Massachusetts, a descris modul în care argintul poate perturba bacteriile și a arătat că tratamentul antic ar putea ajuta la combaterea flagelului modern al rezistenței la antibiotice. Lucrarea este publicată în Science Translational Medicine (https://www.science.org/doi/10.1126/scitranslmed.3006276).

„Rezistența este în creștere, în timp ce numărul de noi antibiotice aflate în dezvoltare scade”, spune Collins. „Am vrut să găsim o modalitate de a face ceea ce avem să funcționeze mai bine.”
Collins și echipa sa au descoperit că argintul coloidal atacă celulele bacteriene în două moduri principale: acesta face membrana celulară mai permeabilă și interferează cu metabolismul celulei, ducând la supraproducția de substanțe reactive și adesea toxice, compușii oxigenului. Ambele mecanisme ar putea fi valorificate și pentru a face antibioticele de astăzi mai eficiente împotriva bacteriilor rezistente, spune Collins.


Utilizările medicale ale argintului implică utilizarea în pansamente, creme și ca acoperire cu antibiotice pe dispozitivele medicale. (Sursa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30735392 ) 

Pansamentele care conțin sulfadiazină de argint sau nanomateriale de argint pot fi folosite pentru a trata infecțiile externe. (Sursa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7951428). Conform aceleiași surse, argintul este un agent antimicrobian cu spectru larg care capătă din ce în ce mai multă importanță în industria de tratare a rănilor. Prin încorporarea ionilor de argint în fibrele de alginat, pot fi realizate pansamente de alginat foarte absorbante, cu proprietăți antimicrobiene. 

Studiile de laborator au arătat că, prin încorporarea particulelor fine de argint, sodiu și zirconiu fosfat, fibrele de alginat care conțin argint pot menține aspectul fizic alb, oferind în același timp o eliberare susținută a ionilor de argint atunci când sunt în contact cu exudatele rănilor. Rezultatele testelor au dovedit că aceste fibre sunt foarte eficiente împotriva bacteriilor.

Dovezile disponibile arată că straturile de argint ale tuburilor de respirație endotraheale pot reduce incidența pneumoniei asociate ventilatorului. (Sursa: https://journals.lww.com/co-infectiousdiseases/Abstract/2012/08000/Ventilator_associated_pneumonia_and_its_prevention.6.aspx) Având în vedere că pneumonia asociată ventilatorului (VAP) provoacă morbiditate, mortalitate și costuri substanțiale, prevenirea acestui proces infecțios este o provocare majoră.
Există dovezi preliminare că utilizarea cateterelor permanente din aliaj de argint pentru cateterizarea pe termen scurt va reduce riscul de infecții ale tractului urinar dobândite de cateter. (Sursa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24922561 )

Beneficii majore pentru sănătate ale argintului coloidal


Argintul coloidal este foarte eficient în eliminarea infecțiilor bacteriene și în lupta cu tulpinile de bacterii. Îndepărtează infecțiile bacteriene într-un mod sigur și curat, fără a ne compromite sistemul imunitar, așa cum fac antibioticele folosite excesiv.


Argintul coloidal aduce beneficii pentru tratamentul în caz de afecțiuni diverse:

 

  • Îngrijirea rănilor/sănătatea pielii. Preparatele de argint coloidal pot fi folosite pentru tratarea arsurilor, în caz de afte, psoriazis și eczeme.

  • Inflamații – Argintul coloidal este un antiinflamator natural care acționează rapid pentru a reduce umflăturile, pentru a repara inflamația pielii sau a corpului.

  • Sinuzita. Argintul coloidal poate aduce beneficii oamenilor în combaterea infecțiilor cu Stafilococul auriu și Pseudomonas aeruginosa care cauzează sinuzită și alergii.

  • Răceală. Argintul coloidal accelerează recuperarea dup răceala și gripa obișnuită, cu beneficii de stimulare a sistemului imunitar.

  • Afecțiuni ale sistemului digestiv.

Fie că este ingerat sau utilizat într-un tratament mai amplu, argintul coloidal reușește să ajute sănătatea în mod eficient în cazul persoanelor care nu doresc să folosească abuziv medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *